Les Mecs Du Nord

Bekijk de filmpjes op Youtube:

Les Mecs op youtube 01

Les Mecs op youtube 02

Les Mecs op youtube 03

De tekeningen zijn van het eerste jaar tekenkunst en van de specialisatiegraad tekenkunst (5de en 6de jaar)





















10 opmerkingen:

karen zei

Superdemax initiatief - zo zagen we de "echten" ook eens aan het werk :)

Anoniem zei

Opvallend veel muziek...
Nu nog een fanfare met marionettekes! :p
(John DR)

Anoniem zei

Leuk leuk leuk!

Jay(Yannick)
Les Mecs du Nord

Anoniem zei

Sorry voor de maker van dit blog. Maar als ik sommige tekeningen bekijk, dan denk ik "heeft hier een boom voor moeten sneuvelen om dit op papier te krijgen?". Shame on you. Ga eerst eens met z,n allen oefenen met lei en friffel. Leg je werk daarna voor aan een kind, en pas daarna ga je papier gebruiken.

Parcifal zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Parcifal zei

aan meneer of mevrouw anoniem:
U bent duidelijk geen tekenaar want tekenaars kijken aandachtig en u heeft niet gezien dat er verdomd straffe tekeningen tussen zitten. Zowel van het eerste jaar als van het specialisatiejaar. Chapeau.
Miro zei ooit: 'ik heb er één dag over gedaan om natuurgetrouw te kunnen tekenen en ik heb er heel mijn leven over gedaan om terug te kunnen tekenen als een kind'
Het is natuurlijk beeldspraak maar hij had wel verdomd gelijk.
Altijd welkom om eens te komen meetekenen. Maar neemt u dan wel lei en griffel mee alstublieft.
Groet Parcifal

Anoniem zei

Altijd opvallend dat het 'anoniemkes' zijn die kritiek geven. Blijkbaar is men dan toch niet zo zeker van zijn (haar) stuk om er achter te staan met naam en daad. Als ex-leerling weet ik dat deze tekeningen dat wel zijn: iets om achter te staan. Ik vind ze ook niet altijd even mooi of goed. Maar deze tekeningen zijn heel eerlijk, openhartig, een stukje van een eigen wereld. En dat is altijd wel waard om op papier proberen te zetten me dunkt.
(John DR)

Eva W. (vierde jaar) zei

Ziet er plezierig en fantasierijk uit!
Begrijp de verontwaardigde anonieme reactie niet.
Vooral dat van die lei en die "friffel" is me toch een raadsel...

Jan De Kegel zei

De tekeningen die ik op deze blog vind... daar is niets mis mee, er zitten pareltjes tussen. Het is ongetwijfeld een lompe opmerking van 'anoniem'. Anderzijds de vraag: 'zijn schetsen en tekeningen (in het algemeen) het sneuvelen van een boom waard?' vind ik toch wel een terechte opmerking. Ik ben zelf leerkracht tekenen DKO in een andere academie en we staan er inderdaad niet genoeg bij stil dat er volledige wouden sneuvelen alleen al om mensen te leren tekenen. Zelf heb ik tijdens mijn opleiding pakken papier verslonden... En het is pas erg als je (vooral jonge) mensen bezig ziet tegen hun zin. Er moet inderdaad waardig met papier omgegaan worden en het respect geven die het verdiend. Op dat vlak geef ik anoniem gelijk! Maar ieder heeft het recht zijn eigen tekenstijl te ontwikkelen en dat is een werk van lange adem. Waarom niet regelmatiger tekenen op lei met griffel, op een bord met krijt, met zand op de grond zoals de Tibetanen, met afwasbaar houtskool op een herbruikbaar paneel, of zoals oude Chinezen met een in water gedrenkte spons tekenen op de stenen in het park. Vergankelijkheid kan iets moois hebben (landart) Het resultaat moet dus toch niet altijd bewaard en gekoesterd worden... het kan trouwens ook vastgelegd worden met een digitaal fototoestel. Zo moeten er inderdaad minder bomen sneuvelen om dan uiteindelijk in de vuilbak of zoals de meeste gevallen in een lade te eindigen. Op zich is het zonder de beledigende toon toch geen slecht idee?

Anoniem zei

klopt allemaal, maar als ik zie hoeveel papier er allemaal vespilt wordt in onze maatschappij, dan wettigt dat toch wel eender welke persoonlijke poging tot het maken van een tekening, ook al is het geen meesterwerk.
groetjes Parcifal